Iseult Beets

- PhD neurowetenschappen & klinisch psycholoog

Expert voor hersenen & neuroplasticiteit

Ben je nieuw, meld je dan hier aan voor de wachtlijst

Welkom!

Alles wat je nodig hebt, zit al in je. We hebben miljarden hersencellen en daar komen elke dag nieuwe van bij. Elke hersencel kan tot wel 1000 verbindingen maken met andere hersencellen. Hierdoor kunnen wij nieuwe dingen blijven leren, onszelf ontwikkelen en herstellen na een letsel. 

 

De hersencellen en verbindingen die we het meest gebruiken, worden het sterkst (“what fires together, wires together”). Als we in het leven geconfronteerd worden met fysiek of psychisch trauma, overtuigingen dat je niet goed genoeg bent, dat jouw gevoelens er niet toe doen, of je lang in een onveilige situatie hebt gezeten, dan passen je hersenen zich aan. Overleven is namelijk het eerste doel van ons als organisme. Dat onze hersenen zich zo kunnen aanpassen is natuurlijk een geweldig verdedigingsmechanisme en kan je echt helpen overleven. Soms blijft dit overlevingsmechanisme nog altijd “aan”, ook al ben je nu weer in een veilige situatie. Dankzij de meest geavanceerde technologie gecombineerd met psychologische en meditatie technieken, maken we gebruik van de kracht en neuroplasticiteit van jouw hersenen om ze te laten weten dat ze veilig zijn. Je kunt je ervaringen vanaf dan zonder stress te ervaren integreren in de persoon die je bent en weer vrij leven en dichtbij jezelf komen.  

 

Ik geloof in de kracht van natuurlijke variatie en dat wij en onze hersenen van nature divers zijn – neurodiversiteit – met ieder onze eigen uitdagingen. In de natuur geeft variatie (biodiversiteit) veerkracht, en bij de mens als soort is dat niet anders. Compassie en zelfacceptatie staan dus centraal. Ik wijd me helemaal aan het onderzoeken van jouw unieke hersenpatroon, de uitdagingen die je ondervindt en begeleid je op jouw weg die leidt naar een gelukkiger, vrijer leven dat past bij jezelf. Ik begeleid je graag met uitdagingen die je ondervindt omwille van neurologische of psychologische moeilijkheden om je dromen te kunnen bereiken. Sta je open voor groei, ontdekkingen, durf je en spreekt je dit aan? Dan ben je hier helemaal juist.

 

Voor wie?

Ik werk voornamelijk met volwassenen. Herken je je in het volgende?

 

Je hebt een sterke behoefte aan autonomie en betekenis in het leven. Je bent misschien wel eigenwijs, eigenzinnig, (hoog)gevoelig en / of hoogbegaafd. Je loopt misschien aan tegen maatschappelijke verwachtingen waaraan je niet meer aan kunt of wilt voldoen. Je loopt tegen belemmerende patronen of klachten aan waardoor je niet voluit kunt ondernemen, werken of een evenwichtige ouder zijn. Je kunt psychische of lichamelijke klachten ervaren zoals deze:

 

– Angst, stress of OCD

– Burnout of bore-out

– Slaapproblemen

– Hoofdpijn of migraine

– Onverklaarbare fysieke klachten of (fantoom)pijn

– Concentratieproblemen of brain fog (hersenmist)

– Long Covid klachten (zoals ook de klachten hier in de lijst)

– CVS, onverklaarbare vermoeidheid

– AD(H)D of ASS

– Traumatisch hersenletsel (TBI) of beroerte

– Tinnitus, hyperacusis of misofonie

– Depressie of stemmingswisselingen, lusteloosheid

– Trauma (PTSD of aangeleerde patronen door trauma met de kleine -t)

– Tics en spasmes

 

Deze klachten belemmeren je in wat je wilt bereiken in je leven. Misschien is het zelfs zo erg dat je niet eens meer ziet hoe jouw ideale leven eruit zou zien. Toch ben je iemand die denkt in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. 

 

Je bent nieuwsgierig naar de betekenis achter deze klachten en hoe je je hier van kunt bevrijden. Je merkt misschien dat erover praten en het “cognitief weten” niet meer genoeg is, en je wilt je zenuwstelsel bottom-up (non-verbaal) kunnen kalmeren.

 

Je wilt zelf de regie houden over je traject en het natuurlijke herstelvermogen van je eigen hersenen activeren.

Je bent bereid om een traject aan te gaan en aan jezelf te werken in functie van je herstel. 

 

Je wilt graag van deze klachten af en weer in je eigen volle kracht komen te staan. 

Wat kun je verwachten?

Je vindt hier de unieke combinatie van state of the art wetenschappelijk bewezen technieken samen met een  persoonlijke, psychologische begeleiding om jouw hersenen weer helemaal in balans te krijgen. Door mijn open, niet-oordelende houding, mijn humor en creativiteit zijn al velen open gebloeid, dichter bij zichzelf gekomen en hebben zelf de regie terug krijgen in het (privé en werk) leven. 

 

Dankzij de neurotherapie en meditatie technieken die we toepassen kunnen de gevolgen van trauma, hoofdpijn en / of  andere lichamelijke klachten verbeteren of verdwijnen. Er wordt vaak minder stress ervaren en velen voelen zich vrolijker en energieker, kunnen beter grenzen stellen waardoor het makkelijker is om bijvoorbeeld gezonder te leven.

 

Je kunt beter weten wat je wilt bereiken, en je kunt je leven beter inrichten op wie jij bent en wat jij nodig hebt. Vaak lopen relaties met anderen beter doordat je jezelf beter staande kunt houden. Tenslotte ga je flexibeler kunnen schakelen tussen rust- en actiemomenten, zodat je echt van je rust kunt genieten. Maar ook zul je je een helderder in je hoofd voelen en in actie kunnen komen om dichter bij het leven te komen dat je voor ogen hebt. 

Ervaringen

5/5

"Ik vond een lang verloren innerlijk rustpunt en orientatie binnen traumatische verwarring. Bedankt voor dit levensreddende werk."

“De neurofeedbackwas voor mij een belangrijke ondersteuning in deen delicaat proces van herinneringen boven laten komen na een lange periode van traumatische verdringing. De standvastig vrolijke, altijd eerlijke, positieve en spontane interactie met Iseult is intelligent en sprankelend zoals zij. Zij is een betrouwbare bron van orientatie in emotionele en traumatische verwarring, wat een zeldzame kwaliteit is.

Dankzij het werk bij Iseult kon ik laatst overeind blijven staan in de hitte van harde uitwisselingen en verwijten met een voor mij essentiële relatie, daar waar dat tot voor kort was geëindigd in verwijten of verwijdering. Naarmate de neurofeedbacksessies vorderden vond ik een lang verloren innerlijk rustpunt, ook dankzij de techniek zelf. Vandaag kom ik om dat rustpunt bereikbaar te houden. Bedankt voor dit toch een beetje levensreddende werk.”

Caroline (pseudonym)
volgt neurofeedback & psychologische begeleiding bij Newrons
5/5

"Niet alleen kon ik na enige tijd mijn werk hervatten, ik voel me ook veerkrachtiger en gelukkiger"


"Ik nam contact op met Iseult na een ongeval waarbij ik een hersenletsel opliep. Ik had zware slaapproblemen, concentratiemoeilijkheden, geheugenproblemen …in die mate dat ik niet meer kon werken. Ik koos bewust voor neurofeedback in de hoop dat dit een direct effect zou hebben op mijn hersenen en mijn dagelijks functioneren. Ik heb veel sessies nodig gehad maar merkte vrij snel al verbetering. En die verbetering bleef toenemen. Niet alleen kon ik na enige tijd mijn werk hervatten, ik voelde me ook veerkrachtiger. Mijn emoties werden tijdelijk intenser (zowel de positieve als de negatieve) en tegelijkertijd kon ik er veel beter bij blijven. Ik werd niet meer omvergeblazen. Mijn slaap beterde, mijn draagkracht nam toe, mijn concentratie, focus, organisatie en geheugen verbeterden enorm. Daarnaast voelde en voel ik me gewoon veel blijer.

Ik denk dat de neurofeedback een groot effect had, maar zeker ook de begeleiding van Iseult. Haar geduld, opgewektheid en enorme vakkennis maakten dat ik me veilig voelde. Ik kwam altijd terecht in een warm bad van aandacht en betrokkenheid. Ze nam steeds de tijd om naar me te luisteren en paste de training in het moment aan volgens wat er dan meest nodig was.

Ik hoop voor veel mensen dat ze de weg naar Newrons vinden omdat ik er heel zeker van ben dat deze training en de persoonlijke begeleiding van Iseult echte positieve veranderingen teweegbrengen."

Isa
volgt neurofeedback & psychologische begeleiding bij Newrons
5/5

"Ik voel me als herboren en kon eindelijk mijn toxische relatie stopzetten"


"Na extreem hectische jaren belandde ik in een burn-out. Ik sliep niet meer, sleepte me voort, kon me niet meer concentreren, was enorm prikkelgevoelig en angstig geworden en zag geen uitweg meer. Na een QEEG-scan bleek mijn brein compleet overstressed in ontregeld.


Ik besloot me over te geven aan de kunsten van Iseult en dit bleek een keerpunt in mijn leven...


Dankzij de neurofeedback smolten mijn stress en angsten weg als sneeuw voor de zon, slaap ik véél beter, is mijn concentratie weer top, zo ook mijn geheugen, en... ik heb nog nooit zoveel zelfvertrouwen gehad. Ik voel me zelfs zò goed dat ik mijn toxische relatie na 18 jaar kon stopzetten, èn dat ik plots ook de liefde van mijn leven vond!


Iseult is de Engel die me een nieuw leven gaf!

Clara (pseudonym)
Volgt het all-in neurofeedback traject bij Newrons

Aanbod

Brainmap (QEEG)

Hiermee meten we je hersenactiviteit in rust. Dit dient als basis voor een neurofeedback behandeling.

Psychologische begeleiding

Via (trauma-informed) gesprekken en brainspotting, een ichaamsgerichte therapie en oogbewegingen, kun je emoties verwerken en patronen doorbreken.

Neurofeedback Traject

Volg 21 kanaals neurofeedback therapie om je psychisch of mentaal fitter te voelen.

Neuromeditatie Traject

Leer mediteren of verdiep je meditaties met directe feedback op je hersenactiviteit. Leer meditatie inzetten om voor je psychisch welzijn.

Online aanbod

Binnenkort lanceer ik groepssessies over trauma, emoties en stress in het kader van de hersenen, de aanmeldlink volgt.

Tarieven en Terugbetaling

Zie hier de huidige tarieven en vergoeding van therapie.

0
jaar werkervaring als neurowetenschaper
0 +
jaar klinische ervaring
0 +
patienten tot nu toe geholpen
0 +
neurofeedback trajecten

Achter de schermen

Wil je meer zien over de hersenen en de praktijk? 

Volg ons dan op: 

– Instagram 

– Facebook (Newrons Praktijk voor Neuropsychologie) 

 

"Processen in de hersenen gebeuren voornamelijk onbewust. Gedachten en beslissingen hebben meer dan een halve seconde nodig om in het bewustzijn te komen. Bewustzijn is nodig om patronen te kunnen doorbreken. Het trainen van hersengolven die op het onbewuste niveau plaatsvinden helpt in het doorbreken van patronen omdat het onbewuste hierdoor bewust wordt."
 
"Wetenschap is de grens tussen het weten en het niet weten. Op de plek van het niet weten, daar vinden de ontdekkingen plaats."
Iseult Beets
Oprichtster van Newrons

Wil je op de hoogte worden gehouden over ons (online) aanbod en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in het venster hiernaast in voor de “Brain Alert”. 

Wegbeschrijving

Newrons Praktijk voor Neuropsychologie is gelegen binnen Huisartsenpraktijk Praktijkhuis 74 in Veltem-Beisem (Herent). De locatie is vlot te bereiken vanuit Leuven en Brussel (en omstreken). Er is voldoende parkeerplaats direct voor de praktijk en de Ivo Van Dammehal en de bushalte van het Dorpsplein is dichtbij. De ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar met een trap aan de buitenzijde van het gebouw. De wachtzaal bevindt zich daar op de eerste verdieping, waar je mag plaatsnemen. Indien je minder mobiel bent, kun je gebruik maken van de lift direct aan de ingang van het gebouw.