Iseult Beets

- doctoraat + postdoc Neurowetenschappen

- klinisch psycholoog
Ben je nieuw, meld je dan hier aan voor de wachtlijst

Welkom!

Waarom Newrons? Gedurende ons hele leven, zelfs tot op hoge leeftijd, zijn de hersenen en neuronen in staat om zich aan te passen en te hernieuwen. Er komen zelfs elke dag ongeveer 30 nieuwe neuronen bij in volwassen hersenen! Hierdoor kunnen wij nieuwe dingen kunnen blijven leren, onszelf ontwikkelen en ons herstellen na een letsel. Praktijk Newrons staat dus in het teken van vernieuwing, groei en herstel. Ik ben Newrons gestart vanuit de wens om voor gezonde, vitale hersenen te zorgen door therapie en de vragen die mensen hebben over de hersenen te beantwoorden. Heb je neurologische klachten, psychische klachten of wil je graag preventief komen of je meditaties verdiepen, dan kun je bij mij terecht. Ik maak een gedetailleerde analyse van jouw unieke hersenactiviteitspatroon. Om jouw hersenen weer in balans te krijgen, geef ik neurofeedback, psychologische begeleiding en brainspotting. Kinderen vanaf 6 jaar, volwassenen en ouderen zijn meer dan welkom.

 

Ik beschik over een visum in de klinische psychologie, dus de sessies worden gedeeltelijk terugbetaald afhankelijk van je ziekenfonds. Therapie bij mij kan ook in het Engels of Duits. Er bestaat momenteel een snel groeiende lange wachtlijst voor individuele therapie. Om de wachtenden al te helpen tijdens de wachttijd, worden er groepssessies opgestart. De aanmeldpagina hiervoor zal binnenkort online komen, maar stuur mij een email indien je meer informatie hierover wenst of schrijf je hier in op de Brain Alert. 

Voor wie?

Ik geloof in de kracht van natuurlijke variatie en dat wij en onze hersenen van nature divers zijn – neurodiversiteit – met ieder onze eigen uitdagingen. Compassie en zelfacceptatie staan dus centraal. Ik wijd me helemaal aan het onderzoeken van jouw unieke hersenpatroon, de uitdagingen die je ondervindt en begeleid je op jouw weg die leidt naar een gelukkiger, vrijer leven dat past bij jezelf. Ik begeleid je graag met uitdagingen die je ondervindt omwille van neurologische of psychologische moeilijkheden of wensen om jezelf te ontwikkelen via bijvoorbeeld meditatiesSta je open voor groei, ontdekkingen, durf je en spreekt je dit aan? Dan ben je hier helemaal juist.

 

Voorbeelden van klachten of vragen die ik behandel zijn: 

 

v  Angst(stoornissen) & stress

v  Slaapproblemen

v  Concentratieproblemen, brain fog (hersenmist)

v  CVS, vermoeidheid

v  Burnout

v  AD(H)D

v  Traumatisch hersenletsel (TBI of beroerte)

v  Tinnitus, hyperacusis & misofonie

v  Depressie en andere stemmingsstoornissen

v Trauma: PTSD of patronen (pleasing, appeasing) aangeleerd door trauma met de kleine -t (bijvoorbeeld emotionele verwaarlozing, geen onvoorwaardelijke liefde of continu kritiek in de kindertijd)

v  Hooggevoeligheid

v  Tics en spasmes 

v  Chronische pijn, hoofdpijn en migraine

v  Vragen over identiteit en neurodiversiteit

  

Wanneer kun je best een andere expert raadplegen: 

 

v Als je een diagnose wilt volgens de DSM (mijn diagnostiek omvat enkel vermoedens op basis van anamnese en hersenpatronen).

v Medicatiegebruik en medische aandoeningen dienen nog altijd verder opgevolgd te worden door de arts.

Ervaringen

5/5

"Ik vond een lang verloren innerlijk rustpunt en orientatie binnen traumatische verwarring. Bedankt voor dit levensreddende werk."

“De neurofeedbackwas voor mij een belangrijke ondersteuning in deen delicaat proces van herinneringen boven laten komen na een lange periode van traumatische verdringing. De standvastig vrolijke, altijd eerlijke, positieve en spontane interactie met Iseult is intelligent en sprankelend zoals zij. Zij is een betrouwbare bron van orientatie in emotionele en traumatische verwarring, wat een zeldzame kwaliteit is.

Dankzij het werk bij Iseult kon ik laatst overeind blijven staan in de hitte van harde uitwisselingen en verwijten met een voor mij essentiële relatie, daar waar dat tot voor kort was geëindigd in verwijten of verwijdering. Naarmate de neurofeedbacksessies vorderden vond ik een lang verloren innerlijk rustpunt, ook dankzij de techniek zelf. Vandaag kom ik om dat rustpunt bereikbaar te houden. Bedankt voor dit toch een beetje levensreddende werk.”

Caroline (pseudonym)
volgt neurofeedback & psychologische begeleiding bij Newrons
5/5

"Niet alleen kon ik na enige tijd mijn werk hervatten, ik voel me ook veerkrachtiger en gelukkiger"


"Ik nam contact op met Iseult na een ongeval waarbij ik een hersenletsel opliep. Ik had zware slaapproblemen, concentratiemoeilijkheden, geheugenproblemen …in die mate dat ik niet meer kon werken. Ik koos bewust voor neurofeedback in de hoop dat dit een direct effect zou hebben op mijn hersenen en mijn dagelijks functioneren. Ik heb veel sessies nodig gehad maar merkte vrij snel al verbetering. En die verbetering bleef toenemen. Niet alleen kon ik na enige tijd mijn werk hervatten, ik voelde me ook veerkrachtiger. Mijn emoties werden tijdelijk intenser (zowel de positieve als de negatieve) en tegelijkertijd kon ik er veel beter bij blijven. Ik werd niet meer omvergeblazen. Mijn slaap beterde, mijn draagkracht nam toe, mijn concentratie, focus, organisatie en geheugen verbeterden enorm. Daarnaast voelde en voel ik me gewoon veel blijer.

Ik denk dat de neurofeedback een groot effect had, maar zeker ook de begeleiding van Iseult. Haar geduld, opgewektheid en enorme vakkennis maakten dat ik me veilig voelde. Ik kwam altijd terecht in een warm bad van aandacht en betrokkenheid. Ze nam steeds de tijd om naar me te luisteren en paste de training in het moment aan volgens wat er dan meest nodig was.

Ik hoop voor veel mensen dat ze de weg naar Newrons vinden omdat ik er heel zeker van ben dat deze training en de persoonlijke begeleiding van Iseult echte positieve veranderingen teweegbrengen."

Isa
volgt neurofeedback & psychologische begeleiding bij Newrons
5/5

"Ik voel me als herboren en kon eindelijk mijn toxische relatie stopzetten"


"Na extreem hectische jaren belandde ik in een burn-out. Ik sliep niet meer, sleepte me voort, kon me niet meer concentreren, was enorm prikkelgevoelig en angstig geworden en zag geen uitweg meer. Na een QEEG-scan bleek mijn brein compleet overstressed in ontregeld.


Ik besloot me over te geven aan de kunsten van Iseult en dit bleek een keerpunt in mijn leven...


Dankzij de neurofeedback smolten mijn stress en angsten weg als sneeuw voor de zon, slaap ik véél beter, is mijn concentratie weer top, zo ook mijn geheugen, en... ik heb nog nooit zoveel zelfvertrouwen gehad. Ik voel me zelfs zò goed dat ik mijn toxische relatie na 18 jaar kon stopzetten, èn dat ik plots ook de liefde van mijn leven vond!


Iseult is de Engel die me een nieuw leven gaf!

Clara (pseudonym)
Volgt het all-in neurofeedback traject bij Newrons

Aanbod

Brainmap (QEEG)

Hiermee meten we je hersenactiviteit in rust. Dit dient als basis voor een neurofeedback behandeling.

Psychologische begeleiding

Via (trauma-informed) gesprekken en brainspotting, een ichaamsgerichte therapie en oogbewegingen, kun je emoties verwerken en patronen doorbreken.

Neurofeedback Traject

Volg 21 kanaals neurofeedback therapie om je psychisch of mentaal fitter te voelen.

Neuromeditatie Traject

Leer mediteren of verdiep je meditaties met directe feedback op je hersenactiviteit.

Online aanbod

Binnenkort lanceer ik groepssessies over trauma, emoties en stress in het kader van de hersenen, de aanmeldlink volgt.

Tarieven en Terugbetaling

Zie hier de huidige tarieven en vergoeding van therapie.

0
jaar werkervaring als neurowetenschaper
0 +
jaar klinische ervaring
0 +
patienten tot nu toe geholpen
0 +
neurofeedback trajecten

Achter de schermen

Wil je meer zien over de hersenen en de praktijk? 

Volg ons dan op: 

– Instagram 

– Facebook (Newrons Praktijk voor Neuropsychologie) 

– of lees hier over mij https://newrons.be/home/bezielster/.

 

"Processen in de hersenen gebeuren voornamelijk onbewust. Gedachten en beslissingen hebben meer dan een halve seconde nodig om in het bewustzijn te komen. Bewustzijn is nodig om patronen te kunnen doorbreken. Het trainen van hersengolven die op het onbewuste niveau plaatsvinden helpt in het doorbreken van patronen omdat het onbewuste hierdoor bewust wordt."
 
"Wetenschap is de grens tussen het weten en het niet weten. Op de plek van het niet weten, daar vinden de ontdekkingen plaats."
Iseult Beets
Oprichter van Newrons

Wil je op de hoogte worden gehouden over ons (online) aanbod en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in het venster hiernaast in voor de “Brain Alert”. 

Wegbeschrijving

Newrons Praktijk voor Neuropsychologie is gelegen binnen Huisartsenpraktijk Praktijkhuis 74 in Veltem-Beisem (Herent). De locatie is vlot te bereiken vanuit Leuven en Brussel (en omstreken). Er is voldoende parkeerplaats direct voor de praktijk en de Ivo Van Dammehal en de bushalte van het Dorpsplein is dichtbij. De ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar met een trap aan de buitenzijde van het gebouw. De wachtzaal bevindt zich daar op de eerste verdieping, waar je mag plaatsnemen. Indien je minder mobiel bent, kun je gebruik maken van de lift direct aan de ingang van het gebouw.