Ik ben Iseult, bezielster van Newrons.

 

Vroeger werd er gezegd dat volwassen hersenen niet veranderen, maar niets is minder waar. Elke dag ontstaan er nieuwe neuronen en verbindingen in de hersenen. Hierdoor is er zoveel mogelijk. Ik zie elke dag hoe plasticiteit binnen de hersenen een impact heeft op het dagelijks leven van mensen.

 

 

In mijn praktijk en thuis (op afstand) kun je je hersenen hertrainen zodat je weer in je volle kracht kunt staan. Ik help hierbij met inzicht over neurodiversiteit en doorvoelen van emoties.

Dankzij mijn werk als onderzoeker aan verschillende universiteiten ben ik meer te weten gekomen over de relatie tussen emotie en cognitie binnen de hersenen, en over hoe de hersenen veranderen als ze iets leren. Eén van de meest belangrijke van mijn bevindingen was dat de hersenen in staat zijn om tot op hoge leeftijd nieuwe vaardigheden aan te leren en grote veranderingen kunnen ondergaan – neuroplasticiteit. Neurofeedback bleek een methode om de hersenen direct aan te spreken op deze neuroplasticiteit en zo ben ik gebeten door de “neurofeedback microbe”.

 

 

Sinds 2015 pas ik neurofeedback toe in de praktijk en ik zie elke dag hoe levens hierdoor veranderd worden. Omdat neurofeedback je dichter bij je eigen kern brengt, leer je jezelf beter kennen en kun je ineens beter je grenzen, patronen of emoties aanvoelen. Om je hiermee (indien dit zich aandient) te helpen omgaan heb ik me via extra opleidingen en ervaring bekwaam gemaakt in trauma-informed therapie. 

(voor meer informatie over mijn klinische en wetenschappelijke opleidingen en publicaties, klik hier). 

“De neurofeedback was voor mij een belangrijke ondersteuning in een delicaat proces van herinneringen boven laten komen na een lange periode van traumatische verdringing. De standvastig vrolijke, altijd eerlijke, positieve en spontane interactie met Iseult is intelligent en sprankelend zoals zij. Zij is een betrouwbare bron van oriëntatie in emotionele en traumatische verwarring, wat een zeldzame kwaliteit is.


Dankzij het werk bij Iseult kon ik laatst overeind blijven staan in de hitte van harde uitwisselingen en verwijten met een voor mij essentiële relatie, daar waar dat tot voor kort was geëindigd in verwijten of verwijdering. Naarmate de neuro-feedbacksessies vorderden vond ik een lang verloren innerlijk rustpunt, ook dankzij de techniek zelf. Vandaag kom ik om dat rustpunt bereikbaar te houden. Bedankt voor dit toch een beetje levensreddende werk.”

Caroline
Volgt neurofeedback bij Newrons