Tarieven

 

Persoonlijke begeleiding met neurofeedback & neuromeditatie wordt enkel nog via trajecten aangeboden om goede resultaten en het behoud daarvan te kunnen bekomen. Voor psychologische begeleiding & brainspotting blijven losse sessies wel mogelijk. 

 

 

T

Type Sessie

Duur 

Prijs

Opmerkingen

Intake gesprek

60 min

€ 125,-

De eerste keer dat je komt, vindt het intake gesprek plaats om jouw vragen in kaart te brengen en om uitleg gegeven over de therapiemogelijkheden.

 

QEEG

 

 

 

 

90 min

€ 250,-

Eerst worden de QEEG metingen gedaan en geanalyseerd. Dan worden de resultaten in een overzicht gebracht en met jou besproken. Je kunt ervoor kiezen om deze bespreking op een ander moment of online met me te doen (in dat geval kosten de sessies jou minder tijd die nodig is ivm analyses). Deze meting dient als basis om het neurofeedback training protocol op te zetten of te wijzigen. 

 

 

   

Neurofeedback losse sessie*

60 min

€ 125,-

 

Psychologische begeleiding / Brainspotting

60 min

€ 100,-

 

 

* Een losse sessie wordt enkel gedaan als de sessies binnen een traject niet volstaan. Binnen elke neurofeedback sessie is psychologische begeleiding inbegrepen. Neurofeedback binnen een traject kost €120 per sessie. Prijzen voor trajecten (zie meer uitleg op www.newrons.be/neurofeedback en www.newrons.be/neurofeedback_videos):

 

 

 

Je hebt altijd recht op inzage in je dossier & QEEG resultaten kunnen worden toegestuurd. Attesten kunnen digitaal of in de praktijk worden gegeven zonder meerkost. Dit kan een attest van behandeling zijn of een afwezigheidsattest.

 

Een uitgebreid QEEG of (neuro)psychologisch verslag wordt afgeraden ivm de zwijgplicht en het delen van gevoelige informatie. Bij het opvragen van informatie door een controle-arts, gerechtelijk arts, school of andere externen, zou een attest moeten volstaan. Overleg met een arts (je huisarts of specialist) met een gedeelde zwijgplicht is mogelijk. Dit overleg-consult wordt dan in rekening gebracht met het tarief van €125 per uur. 

 

Wil je voor jezelf toch echt een QEEG verslag, kan dit worden aangevraagd en kost €250. Hier zit niet alleen meerdere uren werk + enorme expertise in, het biedt jou en eventuele andere professionals ook meer waardevolle informatie over de werking van jouw hersenen. In verband met de zwijgplicht, raad ik echter toch altijd een attest voor externen aan en dit QEEG verslag behoud je best voor jezelf en je huisarts of specialist. 

 

Losse sessies kunnen worden betaald met Payconiq of Bancontact. Trajecten worden gefactureerd aan het einde van de maand. 

 

 

 

 

Ben je verhinderd, zeg je afspraak dan minstens 48 uur op voorhand af zodat een andere persoon sneller geholpen kan worden en om een verzuimvergoeding (€45,-) te vermijden. Annulaties op dezelfde dag worden volledig in rekening gebracht. 

 

Terugbetaling via het ziekenfonds


Ik ben erkend klinisch psycholoog met visum. Je kunt daarom in aanmerking komen voor een gedeeltelijke terugbetaling van psychologische zorg door je mutualiteit. Hoeveel sessies en hoeveel er per sessie wordt terugbetaald, hangt af van je ziekenfonds en of je in het verleden al eens behandelingen hebt gevolgd.